מפגשים
             מרכז לרפואה משלבת
 

 

להצטרפות לרשימת התפוצה הכנס את כתובת הדואר האלקטרוני שלך:
 



מונה:

שיתוף
FacebookTwitter

דף הבית >> זרעי פשתן ויתר לחץ-דם
 
מחקר שהתפרסם בסוף שנת 2013 בכתב-העת HYPERTENSION בחן את ההשפעה של זרעי פשתן על לחץ-הדם.
זרעי פשתן מכילים חומצות שומן מסוג אומגה-3, וחומרים נוספים כמו ליגננים וסיבים, אשר עשויים להועיל לאנשים עם מחלה של כלי-הדם ההיקפיים, אשר לה קשר ישיר ליתר לחץ-דם.
במחקר נמצא, שצריכה יומיומית של זרעי פשתן טחונים בכמות של 30 גרם/יום, במשך 6 חודשים, הפחיתה משמעותית את לחץ-הדם (15 ממ"כ סיסטולי ו-7 ממ"כ דיאסטולי) במשתתפים שסבלו מיתר לחץ-דם קודם למחקר.
עוד נמצא שהרמות של חומצות שומן מסוג אלפא-לינולאית ושל אנטרו-ליגננים עלו רק בקרב אלו שצרכו זרעי פשתן, ועלייה זו הייתה קשורה לירידה בלחץ-הדם.

+ שלח משוב

כל הזכויות על כל התכנים באתר שמורות לקליניקת 'מפגשים'. אין להעתיק או לעשות כל שימוש בתכנים המצויים באתר מבלי לקבל אישור מראש!

Add to Favorites  |  Make Us Your Home Page  |  Site Map  |  Contact Us [Top]
לייבסיטי - בניית אתרים